Lucruri gratuite pe care sa le faci in Londra

 

Viziteaza muzeele fara taxa de intrare
Aproape toate muzeele mari ale Londrei sunt gratis, avand totusi in cadrul lor unele expozitii cu plata. Cel mai frumos si interesant muzeu este, fara indoiala, Museum of London, unde poti invata lucruri noi despre istoria Angliei din perioada romana si pana in prezent. Un alt loc interesant este si Geffrye Museum, care ne prezinta interioare britanice clasice si te ajuta sa vezi cum este sa traiesti cu adevarat in Londra. 
Iata ce mai poti vizita gratis: Natural History Museum, British Museum, National Gallery, Tate Modern si Tate Gritain, Science Museum, Saatchi Gallery, etc.

Mergi la Westminster Abbey 
Celebra Westminster Abbey, locul incoronarii, nuntilor si inmormantarilor regale, este una dintre cele mai frumoase biserici gotice din lume. Pentru a vizita acest monument istoric ar trebui sa scoti din buzunat in jur de 16 lire. Insa ceea ce nu stiu majoritatea turistilor este faptul ca iti este permisa intrarea fara taxa la slujbele religioase, cand turistii nu mai pot face fotografii si nu se mai pot plimba prin biserica. Cele mai frumoase slujbe sunt dupa-amiaza, la 3 si la 5, cand corul educat la scoala Westminster Abbey inalta imnuri de slava. Mergi la slujba de lunea, martea, joia sau vinerea si nu vei regreta.

Gradinile si parcurile Londrei
Sunt celebre in toata lumea si milioane de turisti vin anual sa le fotografieze. Nu degeaba se spune ca cei care au creat aceste peisaje de basm sunt niste artisti extraordinari. Printre cele mai frumoase parcuri si gradini din Londra, iti recomandam sa vizitezi: Queen Mary's Rose Gardens din Regent's Park (un loc absolut incantator, plin de trandafiri infloriti in aceasta perioada), St. James's Park care iti ofera cele mai bune privelisti catre Buckingham Palace, Hyde Park si Kensington Gardens, unde vei gasi celebrele Diana Memorial Playground si the Peter Pan Statue. Mergi si in Kensington Roof Gardens, unde iti recomand sa vizitezi si pavilionul spaniol, descris de marii scriitori in operele lor. Daca ai mai mult timp la dispozitie, mergi si in Lincoln's Inn Fields, cel mai mare spatiu verde public din Londra, care se spune ca a fost o adevarata inspiratie pentru Central Park din New York.

Schimbarea garzii
Nicio vizita la Londra nu este completa fara a vedea aceasta traditie militara. Garzile reginei se schimba in interiorul portilor de la Buckingham Palace, in fiecare zi de la 11.30 AM. Mergi acolo devreme, dimineata, si priveste spectacolul din afara portilor uriase. Spectacolul merita cu adevarat!

Trafalgar Square
Este una dintre cele mai importante atractii turistice si a fost proiectata de John Nash in anul 1820, insa construita abia in 1830. Piata iconica are multe puncte in care te poti opri: Nelson's Column sau National Gallery sunt doar doua dintre acestea. In Trafalgar Square se aduna majoritatea turistilor si studentilor englezi si emigranti, au loc demonstratii politice, iar in decembrie se inalta un superb brad de Craciun.

O plimbare pe malul Tamisei
Daca te vei plimba pe malul Tamisei, de la Westminster Bridge la London Bridge, vei vedea cele mai importante atractii ale orasului, fara a scoate niciun ban din buzunar. Aceste atractii includ: Big Ben, Houses of Parliament, London Eye, Gherkin Building, St Paul's Cathedral si Tower Bridge. La apus panorama este impresionanta!

Admira Londra de la inaltime!
Desi London Eye este o atractie de netagaduit, va trebui sa scoti ceva bani din buzunar! Insa noi iti recomandam sa urci pe Primrose Hill din nordul Londrei, de unde vei avea cele mai spectaculoase peisaje cu maretul oras, iar asta nu te va costa nimic.