Lucruri gratuite pe care sa le faci in Milano

 

Simbolul orasului Milano, Catedrala Duomo, isi deschide portile catre lume fara sa ceara in schimb vreo rasplata materiala. Imensa, eleganta, cu sculpturi si picturi celebre, catedrala iti ofera un refugiu excelent pentru a medita in liniste si pentru a te "imbata" cu bogatia culturala a unei tari incredibile.

Daca iti doresti sa urci pe Duomo, vei avea surpriza neplacuta sa afli ca te va costa 8 euro aceasta calatorie inedita. Insa vis-a-vis de Duomo exista o galerie comerciala numita Vittorio Emanuele, unde vei reusi sa gasesti o portita care te va duce pe acoperis, de unde vei avea exact aceeasi priveliste ca platitorii de pe Duomo - gratis!

Castello Sforzesco, un palat vechi care adaposteste cateva muzee si galerii de arta, se poate vizita gratis oricand. Desi la expozitii va trebui sa platesti, plimbarea prin castel nu te costa nimic, iar visele tale se vor putea inalta libere dintre zidurile unei constructii din alte vremuri. 

In spatele Castelului Sforzesco vei gasi Parco Sempione, o indindere boema de verdeata, cu lacuri, statui medievale si oameni fericiti, care au iesit la picnic si beau vin italian rosu pe iarba proaspata si inmiresmata. Daca iti pregatesti un sandvis de la hotel sau un termos cu ciocolata calda, va fi minunat sa petreci o zi in aer liber, la umbra unui castel, inconjurat de natura si rate salbatice.

Acvariul din Milano este, comparativ cu cele mai frumoase din lume, relativ mic, dar distractiv si se afla intr-o cladire interesanta. Si cel mai important, este gratis tot timpul anului!

Natural History Museum este una dintre atractiile orasului Milano, insa toata lumea stie ca... are pretul sau. Insa, iata un alt pont special pentru tine: mergi la muzeu intr-o vineri, dupa ora 14. Este gratis! Acelasi lucru este valabil si la muzeele din interiorul Castelului Sforzesco.

Cimitirul monument al Milanului

Cimitero Monumentale se afla in nordul orasului, in apropierea statiei de tren Garibaldi si este un mic monument, mai ales pentru cei care admira arta ce poate fi gasita si in cimitire. Printre morminte vei gasi statui si gravuri ale unor personaje importante din oras, care sunt inmormantati in “Famae Aedes”.

Calul lui Leonardo da Vinci

Sculptura executata de Da Vinci in bronz este cea mai mare statuie de acest fel din lume si dateaza din secolul al XV-lea. Este amplasata in apropierea centrului iar vizitarea si forografierea ei este gratuita.

Villa Belgiojoso Bonaparte Museum a fost resedinta privata a lui Napoleon in perioada in care el venea prin faimosul oras italian. Astazi locatia gazduieste un muzeu cu obiecte de arta din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Vizitarea acestei vile-palat este gratuita.

Parcurile din Milano. Atunci cand simti nevoia sa stai la aer intr-unul dintre cele mai chic orase din Europa, ar fi bine sa cauti parcurile din zona. Cele mai frumoase parcuri milaneze sunt Parco Sempione (amplasat intre Castello Sforzesco si Arco della Pace) si Giardini Pubblici (amplasate in apropierea Quadrilatero d’Oro). Plimbarile prin aceste locatii sunt gratuite, singurele care presupun costuri fiind terasele si plimbarile cu barcile pe lac.